Telefon:0720 900 044
Email: apartamenteaifen@gmail.com
REZERVARI DIRECTE
REZERVARI DIRECTE
Telefon:0720 900 044
Email: apartamenteaifen@gmail.com

Activitati

Eforie Nord este o statiune ce va ofera o multitudine de activitati, de posibilitati de a petrece timpul impreuna cu familia sau individual. Excursiile in zona, plaja, activitatile acvatice, SPA sau centrul de echitatie de la Mangalia sunt doar cateva dintre activitatile ce dau culoare unui concediu in Eforie Nord cu copiii.

Herghelia de la Mangalia este situata la mai putin de cinci sute de metri de plaja ce leaga statiunile Saturn si Venus si dateaza inca din anii 1926-1928. La inceputul anului 1929 a fost populata cu 44 de cabaline Iepe Mame si 5 Armasari Pepinieri. S-a ales aceasta locatie pentru rasa Pur Sange Arab atat datorita conditiilor climatice, care se aseamana cu cele din tarile de origine, cat si datorita influentei exercitate de Marea Neagra. Calul Pur Sange Arab, prin eleganta si pedanta lui, este un cal de sa, agrement si sport. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop, iar, in incinta unitatii, se practica echitatia, se pot efectua plimbari de agrement - calare sau cu trasura - de-a lungul Marii Negre. Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei si este populata numai de cai de rasa: pursange arab, semigrei si cativa ponei, potrivit paginii oficiale a Municipiului Mangalia.

 

Suprafata Hergheliei Mangalia este de aproximativ 580 de hectare, din care peste 400 de hectare sunt cultivate cu plante furajere, care asigura necesarul de hrana pentru cei peste 350 de cai. Hipodromul Mangalia, unicul din tara special conceput pentru cursele de galop, se intinde pe o suprafata de 19 hectare. Aici se desfasoara, pe timpul verii, din iulie pana in septembrie, curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.

 

Caii de aici sunt scosi periodic pe malul marii, unde sunt antrenati mai multe ore, spre bucuria celor aflati in zona. Herghelia pune la dispozitia vizitatorilor cursuri de echitatie pe ponei (50 de lei/ ora) si pur sange arab (80 lei/ ora). Exista si o varianta de abonament, la 5 ore de calarie, una este gratuita.